Balsam Jerozolimski na gardło bez cukru 16szt
KORZYSTNIE WPŁYWA NA:
- BŁONĘ ŚLUZOWĄ GARDŁA, KRTANI I STRUN GŁOSOWYCH
KORZYSTNIE WPŁYWA NA:
- UKŁAD POKARMOWY
- SKÓRĘ
- CAŁY ORGANIZM
DZIAŁANIE: moczopędne, przeciwzapalne, przeczyszczające, przy przeziębieniach.
ZASTOSOWANIE: owoce jarzębiny pomagają przy zaburzeniach jelitowych (zaparciach, skłonności do wzdęć), dolegliwościach nerek i pęcherza, wspomagają przemianę materii. Generalnie pielęgnowanie skóry odwarem i naparem z owoców podnosi jej nawodnienie, elastyczność i sprężystość. Korzystne jest nie tylko przemywanie, ale również okłady. Jarząb wybiela skórę, zmniejsza “worki i cienie pod oczami”. Odwar z owoców jarzębiny hamuje rozwój bakterii i grzybów w jelitach i na skórze. Odwar może być przyjmowany w okresie zimowym jako źródło łatwo przyswajalnych soli mineralnych i witamin. Korzystnie działa w reumatyzmie, dnie moczanowej, przy kamicy moczowej, otyłości, cukrzycy i miażdżycy.
PROPONOWANE SPOSOBY PODANIA: Napar: Łyżkę stołową owoców suszonych, zalewamy szklanką wody i gotujemy około 5 minut, następnie odstawiamy pod przykryciem na 20 minut, odcedzamy i pijemy w 3 porcjach.