Sposób przygotowania: 2 łyżeczki kłącza perzu zalać 1 szklanką wody, ogrzewać do wrzenia i gotować 5 minut. Odstawić na 15 minut. Przecedzić. Pić po 1/2 szklanki 2 razy dziennie.
Zalecana do spożycia dzienna porcja: 2łyżeczki produktu dziennie. Najlepsze efekty przynosi systematyczne spożywanie produktu.
Właściwości: Zapobieganie kamieniom nerkowym i zakażeniom układu moczowego, pomaga utrzymać prawidłową wagę ciała, utrzymanie prawidłowego stężenia glukozy we krwi.
Ostrzeżenia: Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Nie stosować w przypadku uczulenie na składniki preparatu. Ważne jest stosowanie zbilansowanej i zróżnicowanej diety oraz prowadzenie zdrowego stylu życia. Produkt nie może byś stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie zaleca się stosowanie preparatu u dzieci oraz kobiet w ciąży i karmiących piersią.
Był mistrzem w głoszeniu Ewangelii. Jako kaznodzieja wędrował po Europie i gromadził słuchaczy w przepełnionych kościołach. Potrafił słowem poruszyć tkankę najtwardszego serca i zwrócić je ku dobremu Bogu. Gdzie się pojawił tam działy się cuda.
Przed II wojną światową był wychowawcą braci w zakonie dominikanów. Kiedy wybuchło Powstanie Warszawskie, został kapelanem wśród walczących. Podczas ewakuacji szpitala O. Michał nie chciał odejść od potrzebujących. Rozstrzelano go wraz z ciężko rannymi powstańcami.