Siekany korzeń goryszu 50 g

80,00 zł
Brutto

KORZYSTNIE WPŁYWA NA:

- STANY ZAPALNE W ORGANIZMIE
- INFEKCJE DRÓG ODDECHOWYCH  

Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

OPIS WG PRODUCENTA

Św. Hildegarda mówi: „Kto ma gorączkę, niezależnie od jej rodzaju, ten powinien wziąć gorysz miarz, ostrożnie go utłuc, po czym utłuczoną lub startą [rośliną] napełnić do połowy kubek. Później niech zaleje go dobrym winem aż po brzegi naczynia i odstawi na noc. Rankiem powinien jeszcze raz dopełnić wino i wypić je na czczo. Należy tak czynić przez trzy lub pięć dni, a odzyska się zdrowie, bowiem ciepło goryszu miarz zmieszane z ciepłem wina i tak zażywane w napoju przepędza także gorączki, jeśli jest w ten sposób przechowywane przez noc, aby tym lepiej połączyło się z winem.”

1 łyżka siekanego korzenia goryszu

1/2 filiżanki wina

Składniki należy przygotować wieczorem, zostawić na noc, a następnego ranka dolać odrobinę świeżego wina. Każdego wieczoru przygotowywać świeżą porcję. Wino popijać łykami w ciągu dnia (…) Kuracja powinna trwać 3-5 dni. Nie należy zbyt wcześnie jej przerywać, bo w przeciwnym wypadku wróci gorączka. Małym dzieciom podaje się tylko kilka łyżeczek lub kropli.

(fragment z książki Wiedza lecznicza św. Hildegardy z Bingen od A do Z dra Wighard Strehlow)

Przygotowanie: korzeń goryszu należy zmielić przed zalaniem wina.

Korzeń goryszu – przyprawa hildegardowa

Składniki: siekany korzeń goryszu


PC-05
2 Przedmioty

Opis

Waga
50 g

16 innych produktów w tej samej kategorii:

8,90 zł

Bez czarny kwiat 50g

KORZYSTNIE WPŁYWA NA:

- INFEKCJE GÓRNYCH DRÓG ODDECHOWYCH
- UKŁAD MOCZOWY
- USZCZELNIENIE NACZYŃ WŁOSOWATYCH
- ZMNIEJSZENIE GORĄCZKI
- POPRAWĘ ODPORNOŚCI
- OCZYSZCZENIE ORGANIZMU Z TOKSYN
- PRZYSPIESZENIE PRZEMIANY MATERII

  • Obecnie brak na stanie
55,00 zł

Miód gryczany 1,2 kg

KORZYSTNIE WPŁYWA NA: 

- CAŁY ORGANIZM,
- PRAWIDŁOWE CIŚNIENIE KRWI,
- PROBLEMY MIAŻDŻYCOWE,
- PRAWIDŁOWĄ PRACĘ WĄTROBY,
- GOJENIE RAN,
- UKŁAD KRĄŻENIA