

KORZYSTNIE WPŁYWA NA:
- UKŁAD NERWOWY
Opis
Św. Hildegarda o napoju z tarniną mówi: "człowiek, którego tak połamał artretyzm, że słabną mu zmysły, zaś on przez to traci rozum, albo człowiek utykający, powinien wziąć zieloną lub starą tarninę, rozpalić ją w ogniu bez innych dodatków, po czym do otrzymanego popiołu dodać sproszkowane goździki i dwa razy tyle sproszkowanego cynamonu ile jest goździków, wskutek czego ilość popiołu będzie przewyższać o jedną trzecią sproszkowane goździki i w analogiczny sposób sproszkowany cynamon. Następnie niech doda ugotowany i czysty miód z winem i tak przyrządzi oczyszczony napój. Chory powinien pić go z umiarem na czczo, zaś po jedzeniu w obfitych ilościach. Niech czyni to często, a artretyzm ustąpi, dzięki czemu odzyska on zmysły i zdrowie swoich członków, bowiem ten napój jest lepszy niż złoto. Tarnina ma bowiem w sobie kwaśny i ostry żar. Spala się ją na popiół po to, by jej smak oddzielił się od wszelkich szkodliwych śluzów i aby stał się łagodniejszy, bowiem jej sok byłby do jedzenia zbyt kwaśny. Ciepło jej popiołu zmieszane z ciepłem goździków, cynamonu, miodu i wina tłumi niewłaściwie ciepłe i niewłaściwie zimne soki, które wywołują artretyczny paraliż, oraz otwiera zmysły wspomagając rozum i znów przywraca człowiekowi zdrowie”.
Aromatyczny napój z tarniną św. Hildegardy – wysokiej jakości napój św. Hildegardy z Bingen dla dobrego samopoczucia.
Stosowanie: 3 razy dziennie 3 łyżeczki przed jedzeniem i 3 łyżki po jedzeniu.
Składniki: popiół z tarniny 4%, goździki, cynamon, miód, austriackie wino ekologiczne.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 365 kJ / 87 kcal Tłuszcz 0 g
Węglowodany 10,11 g
Białko 0,15 g