Tatarak kłącze 50 g

5,50 zł
Brutto

KORZYSTNIE WPŁYWA NA:

- UKŁAD MOCZOWY
- UKŁAD NERWOWY
- UKŁAD POKARMOWY
- PROBLEMY BAKTERYJNE JAMY USTNEJ I GARDŁA
- WYGLĄD WŁOSÓW I SKÓRY
- PODRAŻNIENIA SKÓRY

Ilość

OPIS WG PRODUCENTA

DZIAŁANIE: Rozkurczowe, uspokajające, wzmacniające, na żołądek, moczopędny, bakteriobójcze, przeciwzapalne, ściągające i łagodnie przeciwbólowe.

ZASTOSOWANIE: Wyżej wymienione substancje lecznicze zawarte w kłączach tataraku powodują wzmożenie wydzielania soków żołądkowych i lepsze przyswajanie składników pokarmowych. Pomagają wątrobie w wydzielaniu żółci, a nerkom w zwiększeniu ilości wydalanego moczu. Tatarak znosi kurcze mięśni gładkich w przewodzie pokarmowym i moczowym. Jest także środkiem wiatropędnym. Preparaty z kłącza tataraku są zalecane najczęściej osobom z zaburzeniami układu pokarmowego: przy wzdęciach, zgadze, braku apetytu, bezsoczności i bezkwaśności żołądkowej, biegunkach, zaparciach. W połączeniu z innymi ziołami uspokajającymi tatarak ma zastosowanie w stanach wyczerpania nerwowego, przy bezsenności, w leczeniu lęków i niepokojów. Zewnętrznie wyciągi z kłącza stosuje się jako płukanki w zapaleniu gardła i jamy ustnej. Działają bakteriobójczo i przeciwbólowo. Tatarak wchodzi w skład wielu produktów do pielęgnacji włosów i skóry głowy. Wzmacnia włosy, nadaje im połysk i puszystość, a skórę leczy z łojotoku, łupieżu i innych chorób. Zewnętrznie do płukania przy zapaleniach jamy ustnej, gardła i dziąseł oraz do kąpieli uspokajających i łagodzących podrażnienia skóry.

PROPONOWANE SPOSOBY PODANIA: Odwar: przygotowuje się z 2 łyżek kłączy zalanych 2 szklankami wrzątku, a następnie gotowanych powoli pod przykryciem około 15 minut. Pije się go po 1/2 lub 2/3 szklanki kilka razy dziennie, godzinę po posiłku.


DP-40
34 Przedmioty

Opis

Waga
50 g

16 innych produktów w tej samej kategorii:

50,00 zł

Czerwony ryż 60 kaps

KORZYSTNIE WPŁYWA NA:

- PRAWIDŁOWY POZIOM CHOLESTEROLU
- PRAWIDŁOWĄ PRACĘ SERCA
- ZMNIEJSZENIE RYZYKA ZAWAŁU
- PRAWIDŁOWY POZIOM GLUKOZY
- PROCES ODCHUDZANIA
- PRAWIDŁOWĄ ILOŚĆ BŁONNIKA