Koper włoski z galgantem 120 pastylek

40,00 zł
Brutto

KORZYSTNIE WPŁYWA NA:

- DOLEGLIWOŚCI TRAWIENNE
- PRACĘ ŻOŁĄDKA I DWUNASTNICY
- PRAWIDŁOWE FUNKCJONOWANIE SERCA

Ilość

OPIS WG PRODUCENTA

Św. Hildegarda o galgancie mówi: "Galgant przypomina silnego i niezwyciężonego żołnierza, który wszystko pokonuje i odnosi zwycięstwa, czyniąc to tak dobrze, jak tylko potrafi, a jednak z umiarem, dzięki czemu zawsze uspokaja i opanowuje złe soki niezależnie od ich natury".

"Kto odczuwa dolegliwości sercowe i z tego powodu mdleje, ten powinien natychmiast zjeść galgant, a poczuje się lepiej".

Św. Hildegarda o koprze włoskim mówi: „jeżeli wciąż spożywa się koper włoski, czyni on człowieka radosnym, nadaje twarzy ładny kolor i dobry zapach ciału oraz ułatwia trawienie. Jego nasiona są szczególnie korzystne: również jako dodatek do innych potraw.””

W hildegardowych aptekach dostępne są wygodne do zażycia pastylki z galgantu oraz pastylki galgantowo-koprowe, łączące w sobie właściwości obu tych przypraw. (…) np. przykry zapach z ust, niestrawność, wzdęcie: 1-2 pastylki z galgantu i kopru włoskiego rozpuścić na języku; zamiast pastylek można zastosować obie przyprawy w proszku

fragment z książki "Powrót do harmonii" Alfreda Walkowska

Przyprawa hildegardowa

Stosowanie: według zaleceń św. Hildegardy: w razie potrzeby po jedzeniu 2-3 sztuki, dobrze rozgryźć, powoli połykać.

Składniki: cukier mleczny, proszek z kopru włoskiego 20%, proszek z korzenia galgantu 20%, czynniki uwalniające: celuloza, talk, krzemionka.

Bez sztucznych barwników.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna 1375 kJ / 327 kcal
Tłuszcz 3,91 g

– w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g

Węglowodany 58,3 g

W tym:

– cukry 52,0 g

– błonnik 21,7 g

Białko 3,88 g


PC-04
19 Przedmioty

Opis

Ilość kapsułek
120 szt

16 innych produktów w tej samej kategorii:

16,00 zł

Bonifraterski Olej żywokostowy z Boswellią 100 ml

KORZYSTNIE WPŁYWA NA: 
                                             
- PRACĘ STAWÓW,                                                           
- STANY NAPIĘCIA MIĘŚŃIOWEGO I PO WYSIŁKU FIZYCZNYM,                                                                               
- PRZEBIEG REHABILITACJI