Herbata Matki Kolumby 150g
MATKA KOLUMBA BIAŁECKA
Nazywana Aniołem Dobroci, w jej pobliżu odzyskiwano spokój i pogodę ducha. Często powtarzała: GDZIE MIŁOŚĆ, TAM DOBRZE. Założyła Zgromadzenie Sióstr św. Dominika.
KORZYSTNIE WPŁYWA NA:
- DOLEGLIWOŚCI TRAWIENNE
- PRACĘ ŻOŁĄDKA I DWUNASTNICY
- PRAWIDŁOWE FUNKCJONOWANIE SERCA
OPIS WG PRODUCENTA
Św. Hildegarda o galgancie mówi: "Galgant przypomina silnego i niezwyciężonego żołnierza, który wszystko pokonuje i odnosi zwycięstwa, czyniąc to tak dobrze, jak tylko potrafi, a jednak z umiarem, dzięki czemu zawsze uspokaja i opanowuje złe soki niezależnie od ich natury".
"Kto odczuwa dolegliwości sercowe i z tego powodu mdleje, ten powinien natychmiast zjeść galgant, a poczuje się lepiej".
Św. Hildegarda o koprze włoskim mówi: „jeżeli wciąż spożywa się koper włoski, czyni on człowieka radosnym, nadaje twarzy ładny kolor i dobry zapach ciału oraz ułatwia trawienie. Jego nasiona są szczególnie korzystne: również jako dodatek do innych potraw.””
W hildegardowych aptekach dostępne są wygodne do zażycia pastylki z galgantu oraz pastylki galgantowo-koprowe, łączące w sobie właściwości obu tych przypraw. (…) np. przykry zapach z ust, niestrawność, wzdęcie: 1-2 pastylki z galgantu i kopru włoskiego rozpuścić na języku; zamiast pastylek można zastosować obie przyprawy w proszku
fragment z książki "Powrót do harmonii" Alfreda Walkowska
Przyprawa hildegardowa
Stosowanie: według zaleceń św. Hildegardy: w razie potrzeby po jedzeniu 2-3 sztuki, dobrze rozgryźć, powoli połykać.
Składniki: cukier mleczny, proszek z kopru włoskiego 20%, proszek z korzenia galgantu 20%, czynniki uwalniające: celuloza, talk, krzemionka.
Bez sztucznych barwników.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1375 kJ / 327 kcal Tłuszcz 3,91 g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 58,3 g
W tym:
– cukry 52,0 g
– błonnik 21,7 g
Białko 3,88 g